Kremsi yapısı ve zengin besin değeriyle ön plana çıkan avokado, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
Meksika ve Orta Amerika kökenli olmakla birlikte Akdeniz bölgesinde de yoğun olarak yetiştirilen avokado, armut şekline benzeyen tropikal bir meyvedir. Yeşil, mor veya siyah kabuğuyla dikkat çeken avokadonun içi sarımsı yeşil renkte ve kremsi bir yapıdadır.
Avokado Neden Bu Kadar Faydalı?
Diyet yapanların sıklıkla kullandığı lifli yapılı avokado potasyum bakımından oldukça zengin, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren bir meyvedir.
· Zengin Besin Değeri: Avokado, tekli doymamış yağ asitleri, lif, potasyum, C vitamini, E vitamini ve B vitaminleri açısından oldukça zengindir.
· Kalp Sağlığı: İçerdiği sağlıklı yağlar sayesinde kalp sağlığını korur, kötü kolesterol seviyesini düşürür.
· Sindirim Sistemi: Lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenler, kabızlık sorununu önler.
· Cilt Sağlığı: Antioksidan özelliğiyle cildin gençleşmesine ve yenilenmesine yardımcı olur.
· Enerji Verici: İçerdiği sağlıklı yağlar sayesinde uzun süre tokluk hissi verir ve enerji sağlar.
Avokado Nasıl Saklanır ve Olgunlaştırılır?
· Olgunlaşmamış Avokado: Olgunlaşmamış avokadoyu oda sıcaklığında birkaç gün bekletebilirsiniz.
· Hızlı Olgunlaştırma: Olgunlaşmasını hızlandırmak için avokadoyu muz veya elma gibi meyvelerle birlikte kraft kese kağıt torbaya koyabilirsiniz.
Avokadolarınızın olgunlaştığını anlamak için iki yol vardır. Birincisi; avucunuzun içine alıp parmaklarınızı kullanmadan, meyveyi nazikçe sıktığınızda yumuşaklığını hissetmeniz. İkincisi ise; meyveyi salladığınızda çekirdeğinin oynadığını hissetmenizdir.
Olgunlaşmasını geciktirmek isterseniz de; meyvelerin birbirine değmeyecek şekilde kağıt, peçete vb. bir örtüye sarıp buzdolabında saklayabilirsiniz.
· Olgun Avokado: Olgun avokadoyu buzdolabında saklayabilir, kullanmadan önce oda sıcaklığına getirerek tüketebilirsiniz.
Avokado Nasıl Tüketilir?
Damakta uzun süre iyi bir tat bırakan ve eşsiz rayihası ve rahatlatıcı özelliğiyle öne çıkan avokadolar, taze olarak tüketilebildiği gibi makarna, salatalara ve sandviçlere eklenebilir.
· Salatalar: Çeşitli salatalara ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.
· Sandviçler: Ekmek arası veya tostlarda kullanabilirsiniz.
· Guacomole: Avokadoyu ezip üzerine limon suyu, tuz ve pul biber ekleyerek guacamole hazırlayabilirsiniz.
· Smoothie: Sütlü veya meyveli smoothie'lerinize ekleyebilirsiniz.
Silifke Market'in sizin için özenle yetiştirdiği taze avokadolarla sofralarınız daha da lezzetlenecek. Sağlıklı ve lezzetli beslenmenin keyfini çıkarın!
0505 773 16 58
Yazı genel olarak güzel ancak tarifler daha ayrıntılı verilebilirdi.